DEKALB høsten 2017

01-08-2017

Vores sorter bliver hvert år testet i hele Danmark og Sverige, ja, - de bliver faktisk testet i hele Europa. Alt sammen med henblik på at høste det højest mulige udbytte, og muligheden for at indsamle data. Sådan at vi kan holde de bedste sorter på markedet, og give en god vejledning i deres forskelligheder.

 

Vi har testet sorter i officielle små parcel forsøg som Landsforsøgene, og Svenske OS. De bliver testet i vores egne stor skalaforsøg, som ligger rundt i Danmark og Sverige ved passionerede rapsdyrkere, hvor sorterne bliver dyrket under deres metode. Og ikke mindst bliver de testet af flere tusinde landmænd der har vores sorter til høst i 2017.

 

Vi ved at valget af den rigtige raps sort på den enkelt ejendom, den enkelte mark, har mange aspekter, skal det sås tidligt eller sent, hvordan passer høsttidspunktet i den anden ende. Er der behov for speciel genetik som kålbrok tolerance osv. En ting er dog helt sikkert, udbyttet, og potentialet i de forskelle sorter fylder stadig meget og selvfølge med rette.

 

For at give det bedst mulige overblik, over hvordan vores DEKALB sorter præstere i forskelle egne, under vidt forskellige forhold, vil vi løbene gennem høsten ligge vores resultater op på denne side og på kortet.

 

Vi vil gerne have så mange resultater med som muligt, - derfor vil vi også gerne have dine resultater med fra din mark. Hvis du gerne vil dele dit udbytte, så ring, mail eller send en besked på Facebook, så sætter vi dit resultat på kortet.

 

Mellem de indsendte resultater trækker vi lod om en valgfri sæk raps udsæd!

 

Med de bedste hilsen, og krydsede finger for en god høst

 

Ditte, Lars og Søren