DEKALB Høsten 2017 31-07-2017

 

DEKALB høsten 2017

Vores sorter bliver hvert år testet i hele Danmark og Sverige, ja, - de bliver faktisk testet i hele Europa. Alt sammen med henblik på at høste det højest mulige udbytte, og muligheden for at indsamle data. Således kan vi holde de bedste sorter på markedet, og give en god vejledning i deres forskelligheder.

 Vi har testet sorter i officielle småparcel forsøg som Landsforsøgene og de svenske OS-forsøg. De bliver testet i vores egne storskalaforsøg, som ligger rundt i Danmark og Sverige ved passionerede rapsdyrkere, hvor sorterne bliver dyrket under deres metode. Og ikke mindst bliver de testet af flere tusinde landmænd, der har vores sorter til høst i 2017.

Vi ved, at valget af den rigtige rapssort på den enkelte ejendom, den enkelte mark, har mange aspekter, skal det sås tidligt eller sent, hvordan passer høsttidspunktet i den anden ende. Er der behov for speciel genetik som kålbrok tolerance osv. En ting er dog helt sikkert, udbyttet, og potentialet i de forskelle sorter fylder stadig meget og selvfølgelig med rette.

For at give det bedst mulige overblik over hvordan vores Dekalb sorter præsterer i forskelle egne, under vidt forskellige forhold, vil vi løbende gennem høsten ligge vores resultater op på denne side og på kortet.

Vi vil gerne have så mange resultater med som muligt, - derfor vil vi også gerne have dine resultater med fra din mark. Hvis du gerne vil dele dit udbytte, så ring, mail eller send en besked på Facebook, så sætter vi dit resultat på kortet.

Mellem de indsendte resultater trækker vi lod om en valgfri sæk raps udsæd!

 

Med de bedste hilsener, og krydsede finger for en god høst

Ditte, Lars og Søren  

 

TRYK PÅ BOKSEN "DEKALB Høsten Kort" FOR GÅ TIL KORTET

 

Relevante oplysninger

DEKALB Høstkort