DEKALB Høsten 2018 30-06-2018

 

DEKALB høsten 2018

Vores sorter bliver hvert år testet i hele Danmark og Sverige, ja, - de bliver faktisk testet i hele Europa. Alt sammen med henblik på at høste det højest mulige udbytte, og muligheden for at indsamle data. Således kan vi holde de bedste sorter på markedet, finde de bedste nye og ikke mindst kunne give god vejledning i deres forskelligheder.

Vi tester sorter i officielle småparcel forsøg som Landsforsøgene og de svenske OS-forsøg. De bliver testet i vores egne storskalaforsøg, som ligger rundt i Danmark og Sverige ved passionerede rapsdyrkere, hvor sorterne bliver dyrket under deres metode.

 

DEKALB´s resultat kort 2018

Vi ved, at valget af den rigtige rapssort på den enkelte ejendom og ikke mindst den enkelte mark, har mange aspekter, skal det sås tidligt eller sent, hvordan passer høsttidspunktet i den anden ende. Er der behov for speciel genetik som kålbrok tolerance osv. En ting er dog helt sikkert, udbyttet, og potentialet i de forskelle sorter fylder stadig meget og selvfølgelig med rette.

For at give det bedst mulige overblik over hvordan vores Dekalb sorter præsterer i forskelle egne, under vidt forskellige forhold, vil vi løbende gennem høsten ligge vores resultater op på denne side og på kortet.

Vi vil gerne have så mange resultater med som muligt, - derfor vil vi også gerne have dine resultater med fra din mark. Hvis du gerne vil dele dit udbytte, så ring, mail eller send en besked på Facebook, så sætter vi dit resultat på kortet.

Med de bedste hilsener, og krydsede finger for en god høst

Ditte, Lars og Søren  

 

                 

 

 

 

 

TRYK på billede herunder, for at åbne kortet i et nyt vindue